17.12.2009

Huonot uutiset vaan jatkuvat :(
Stellan pentue jäi haaveeksi, ei onnistunut astutus tälläkään kertaa. Nyt sitten Stellalla alkaa tuota ikää olemaan sen verran että meillä taidetaan unohtaa Stellan astutukset kokonaan ja Stellalta luultavastikin keväällä leikataan sitten kohtu pois.
Pakko on sanoa, ettei huonompaa tuuria voi ollakaan kuin mitä meillä on tänä vuonna ollut. Laittaa pahasti miettimään, kannattaako tätä koiraharrastusta enää edes yrittää jatkaa...

15.12.2009

Iines kävi silmä,- ja polvitarkastuksessa ja samalla kuunneltiin neitokaisen sydän. Terve neito silmistä ja sydämestä, mutta vasen polvi sai epämiellyttävän tuomion. Polvitulos Iineksellä 1/0.
Pettymys on suuri, olin niin luottanut siihen että neitokainen on täysin kunnossa.

12-13.12.2009

Iines Helsingissä messarissa kumpanakin päivänä. Toisen päivän tulos junnu ERI, ei sijoitusta ja sunnuntaina junnu EH.

13.11.2009

Lotta kävi lopputarkastuksessa polvestaan ja sai hyvän lausunnon polvensa kunnosta. Jalka on kuntoutunut hienosti ja nyt on neito vapaa hillumaan toisten kanssa mielin määrin.
Pitkä aika oli toisen olla levossa, mutta se kannatti! Saatiin yhdellä leikkauksella jalka kuntoon, eikä tarvitse sitä nyt sitten enää varoa kaiken aikaa.

12.11.2009

Stella astutettu ensimmäisen kerran. Jos ei näistä juoksuista tule pentuja, ei Stellaa tulla enää uudelleen astuttamaan. Neidolla alkaa ikä tulemaan sitä vastaan ja edellinen astuttaminen keväällä eri uroksella ei tuottanut silloinkaan toivottua lopputulosta.

26.10.2009

Iineksen ensimmäinen juoksu alkoi. Kohta onkin sitten varmaan muillakin juoksut menossa, voi Ringo parkaa...

24.10.2009

Iineksen ensimmäinen junnuluokan näyttely Hämeenlinnassa. Tuloksena ERI, mutta ei sijoitusta.

03.10.2009

Tänä kesänä ollaan käyty paljon mätsäreissä ja Ringo on niissä sijoittunut ihan kivasti. Tänään Ringo sijoittui kyllä aivan älyttömän hienosti!
Slovakianpaimenkoirayhdistys ry:n järjestämä match show Lahdessa ja Ringo vetäisi itsensä BIS1!!!!
Emäntä ei kyllä ollut uskoa koiraansa ja joka välissä kun porukasta joku pudotettiin pois, olin valmiina hyppäämään pystyyn. Toisin kävi!
Palkinto oli ruhtinaallinen, emäntä sai laatikollisen leivontatarvikkeita ja Ringo tienasi itselleen ja kamuilleen ison säkillisen Eukanubaa ja lisäksi alennuskupongin erääseen yritykseen joka myy NEU:ta joten sillekin meillä on käyttöä. Matkaan mukaan tuli tottakai vielä iso ruusuke ja pokaali.
Match shown pienten koirien tuomari oli heti alusta asti varsin ihastunut Ringoon. Kehui miestä todelliseksi esiintyjäksi ja totesi koirasta näkyvän itsevarmuuden siitä kuinka juuri hän on kaikkein komein porukasta ;)
Ringo esiintyikin omalla tutulla tyylillään, eli ryhdikkäästi pää pystyssä ja välillä minua vilkaisten, "huomaathan miten upea mä olen!"

16.09.2009

Meille kuuluu vaihteeksi aika huonoa :(
Lotta joutui leikkauspöydälle luultavastikin loukattuaan polvensa. Polvi alkoi luksoitua Kouvolan näyttelyn jalkeen silloin tällöin ja käydessämme näyttämässä sitä eläinlääkäärille sai hän sen luksoitumaan kerran ja sen jälkeen se ei enää liikahtanut suuntaan tai toiseenkaan millään.
Lääkäri kuitenkin suositteli leikkaushoitoa, ettei tilanne pahenisi ja koska heti hoidettaessa leikkauksen lopputulos olisi aina mahdollisesti parempi. Ja koska polvi häiritsi Lottaa välillä.

Kouvolan näyttelyssä huomasin ettei Lotta tykännyt seisoa kunnolla, vaan jäi vähän minuun päin kenalleen nojaamaan ja juuri tuon kipeän jalan aivan kuin ilmaan lepäämään. Tuon jälkeen aloin tarkkailla Lottaa ja aloinkin huomaamaan ulkoillessamme, että Lotta jätti aina välillä jalkansa ylös askeleen ajaksi.
Jalka on mahdollisesti loukkaantunut tuolla Kouvolan näyttelyssä, kun Lotta päätti kaivautua rattaistaan todella pienestä kolosta ulos ja pudottautui siitä maahan.
Nyt on neito sitten leikattu ja pitkä toipumisaika on toisella edessä. Toivottavasti saadaan jalka kuntoon pikaisesti!

12.04.2009

Näyttely Lappeenrannassa, jonne lähdimme jo lauantaina siskoni Päivin ja hänen perheensä luokse kyläilemään.
Tällä kertaa lähdimmekin reissuun vain näyttelyyn menevien koirien kanssa, Iines meni kavereillemme hoitoon ja Katja tuli tänne meille hoitamaan Ricaa ja Navidaa.
Kiitokset jälleen hoitajille!!

Näyttely oli taas jäähallilla ja lämpötila taisi olla pakkasen puolella pahasti. Kylmä tuntui menevän sisuksiin asti ja sormet meinasivat jäätyä.
Näyttely meni osaltamme ihan hyvin, ja tuloksina oli yksi luokkasijoitus tietysti ERI:n kera ja kaksi EH:ta. Lotta nappasi tuon luokkasijoituksen ja Ringo ja Stella joutuivat tyytymään noihin EH:n. Tuloksiin olen kuitenkin todella tyytyväinen, varsinkin tuohon Stellan tulokseen. Neito kun ei ole juuri näyttelyissä käynyt, niin tuppaa jännittämään niitä aivan hirmuisesti, eikä tuo turkkikaan vielä ole oikein parhaassa mallissa.
Ringo joutui vaihteeksi taas mittatikun uhriksi ja korkeuttahan löytyi sitten pikkuisen liikaa..
Muuten ukon arvostelu oli jälleen hieno ja tuomari oli löytänyt ne hienot piirteet koirasta, joita itsekin arvostan Ringossa.

Kotiin oli kuitenkin taas ihana palata, väsyneenä tottakai :)
Seuraava näyttely meillä onkin melkein kotinäyttely, Lahdessa. Sitten saattaakin olla niin, että meillä kehät vähenee ja niissä käyvät koirat. Olen ajatellut jättää Ringon näyttelytauolle, koska turkki ei ole parhaassa näyttelykunnossa ollenkaan. Jos annettaisiin sen kasvaa kaikessa rauhassa ja katsottaisiin sitten Ringon näyttelyitä uudestaan.

28 - 29.03.2009

Kasvattajan peruskurssi Lahdessa. Päivät olivat pitkät ja täynnä tietoa.
Sunnuntaipäivän lopuksi oli koe, joka piti suorittaa hyväksytysti lävitse, että on suorittanut tuon kasvattajan peruskurssin.
Onneksi koe meni lävitse ja nyt onkin sitten aika laittaa kennelnimihakemusta eteenpäin menemään. Saas nähdä mikä nimiehdotuksistamme meneekään sitten lävitse.

14.03.2009

Aamusta aikaisin suunnattiin Tampereella naapurin porukan kanssa. Oli Lotan ensimmäisen junnuluokan näyttelyn aika.
Ensin kehään kuitenkin astui Ringo ja valitettavasti herra sai tyytyä EH:n, vaikka arvostelu olikin hyvä.
Sitten olikin Lotan vuoro ja se menikin erinomaisesti. Neito nappasi ERI:n, mutta ei sijoittunut enää luokassaan. Pitkään käytiin kyllä taistelua paikasta, mutta neito alkoi väsähtää ja sen myötä alkoi temppuilla seisomisen kanssa. Tuomari taisi kyllä ihastua meidän pikkuneitoon,  koska hiplasi hyvinkin tiuhaan neitoa ja kävi naamaa ihailemassa. Lisäksi Lotan liikkeitä tarkastellessa hän nauroi kaiken aikaa neitille :)
Tuomarin viimein pudottaessa meidät kehästä, hän kehui Lottaa ylenpalttisesti.

Kotiin kierrettiin Ideaparkin kautta. Vähän kierreltiin myymälöitä ja käytiin sitten syömässä porukalla hyvät ateriat ja sen jälkeen otettiinkin suunta kohti kotia.

07.02.2009

Näyttelyt tälle vuodelle aloitti Lotan viimeinen pentunäyttely Helsingissä.
Tulokset olivat ihan hyvät ja Lotta olikin ensimmäinen luokassaan ja sai vielä KP:n ja sijoittui vielä PN2.
Se olisikin sitten seuraavaksi junnuluokan vuoro Lotalla :)

31.01.2009

Näin vuoden alkuun meillä onkin iloisia uutisia!
Havalaumamme kasvoi jälleen yhdellä uudella kaunottarella ja rinsenssa tulikin taloon Stellan ja Ringon kasvattajalta Marjalta, Kennel Bayaristä.
Pikkuneito on meillä sijoituksessa.

Neidolla on luonne kohdillaan, niinkuin veikallaankin, eikä turhista hötkyile. Häntä heiluu neitin matkatessa kaiken aikaa ja todella seurallinenkin toinen on. Ihana tapaus :)

misty_ja_lelu_kotareille.jpg

Kiitokset Marjalle antaessaan meille tämän pienen neitokaisen hoiviimme!

 

 

 

Takaisin etusivulle